Председателят на Районния съвет в Тараклия посети Община Русе

Председателят на Районния съвет в Тараклия посети Община Русе

Заместник-кметът на Русе Енчо Енчев и ректорът на Русенския университет акад. Христо Белоев се срещнаха днес с председателя на Районния съвет на Тараклия Иван Паслар. Обсъдени бяха приятелските отношения между двете администрации и редица съвместни инициативи.                                 

Иван Паслар представи развитието на инициативата за изграждане на паметник на Васил Левски пред Младежкия културен център в град Тараклия. Припомняме, че Общинският съвет взе решение да бъде предоставена сумата от 10 000 лв. като принос за инициативата.

Предвижда се Община Русе да организира концерт в подкрепа на изграждането на паметника на Апостола, сподели Енчо Енчев. Събитието ще се състои след Великденските празници.
На срещата бе обсъдено и обучението на студенти от Тараклия в Русенския университет и дългогодишното партньорство в сферата на културата и образованието.
Тема на разговор бе и поканата към българската общност в Тараклия за участие в традиционния фолклорен събор „Златната гъдулка“. Иван Паслар изрази готовност да спомогне за участието на самодейци, желаещи да покажат майсторство в изпълнението на самобитен български фолклор.

Сподели: