Председателят на сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“ Цветелин Радулов беше повишен във военно звание „лейтенант“ от резерв

Председателят на сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“ Цветелин Радулов беше повишен във военно звание „лейтенант“ от резерв

Председателят на сдружение за военно-патриотично възпитание на младежта „Приказка за България“ Цветелин Радулов беше повишен във военно звание „лейтенант“ от резерва на въоръжените сили на Република България. Новото офицерско звание му беше връчено от заместник-началника на Военно окръжие I  степен – Русе подполковник Васил Петров. Това се случи по-рано през днешния ден на официална церемония, на която присъства и областният управител на област Русе Галин Григоров.

„Служа на Република България! Обещавам да продължа да правя всичко възможно по силите си за утвърждаването на ценностите, съхранили ни като народ! Вярвам, че все повече млади хора осъзнават богатството на нашата история и разбират, че нищо не е успявало да ни прекърши тогава, когато сме били единни!“, това каза Цветелин Радулов при получаването на пагоните си.

Също така шест души от гр. Русе, сред които е и председателят на „Приказка за България“, са отличени с юбилейна грамота за оказаното активно съдействие и помощ при провеждането на събитията в крайдунавския град, посветени на 140-та годишнина от създаването на структурите за военен отчет. Наградените са началникът на Първо районно управление главен инспектор Пламен Първанов, директорът на дирекция „Обществен ред и сигурност“ в Община Русе Спасимир Димитров, диригентът на хор „Св. Георги Победоносец“ при Общинския младежки дом Мина Влайкова, както и диригентът на Общинския духов оркестър (Биг бенд – Русе) Димчо Рубчев. С грамота за значим принос в развитието и издигането на престижа на военните окръжия е удостоен и PR-ът на Областна администрация Русе Георги Георгиев. Грамотите са подписани лично от началника на Централното военно окръжие полковник Георги Петков.

В благодарствен адрес до областния управител Галин Григоров началникът на Военното окръжие в Русе полковник Цанко Недев за пореден път засвидетелства уважението си към него и към целия екип на администрацията и изразява увереност, че и занапред с професионализъм, ерудиция и всеотдайност двете институции ще продължат да работят в името на гражданите.

Сподели:

Още новини от деня