иво пазарджиев

Председателят на ОбС – Русе разказва за премеждията си на връщане към България

Председателят на Общински съвет – Русе Ива Пазарджиев тази нощ се е върнал от чужбина и е бил част от блокираните български граждани между Хърватска и Сърбия, сподели той във Фейсбук.

„Сръбските власти не пускаха никой да влиза на тяхна територия, освен техни сънародници. Единствено българските граждани получихме адекватна защита от държавата ни.

Специални благодарности на човека от снимката – вицеконсулът на България в Сърбия Георги Христов. На границата нямаше консул на друга държава, който да мръзне рамо до рамо със сънародниците си, докато не се увери, че всички са тръгнали. Благодарение на него и на българските власти беше осигурен полицейски кордон, който ни съпроводи през цяла Сърбия. Нямаше българин, който да не помага на друг в една наистина нелека ситуация, когато вариантите за прибиране в България бяха през Босна и Херцеговина, Черна Гора, Косово и Северна Македония.

Когато сме сплотени можем да преодоляваме трудностите.

За сърбите…няма да кажа нищо хубаво. Няма как да си част от цивилизования свят и да отказваш достъп до тоалетна на хора, които държиш между две граници повече от 7 часа…

Не на последно място благодаря на Vanya Denevska за адекватната информация, която ни предоставяше през цялата нощ“, казва Иво Пазарджиев, като не посочва в коя държава е бил и дали тя е от рисковите държави с коронавирус.

„Сега следва да се изпълняват указанията на официалните държавни органи. Аз не съм бил на място с концентрация на лица, заразени с коронавирус“, отбелязва Пазарджиев в отговор на въпрос дали ще бъде под карантина.

Сподели:

Още новини от деня