Представители на екипа на „SABER GUARDIAN 2019“ гостуваха в ОА - Русе

Представители на екипа на „SABER GUARDIAN 2019“ гостуваха в ОА – Русе

Заместник областният управител на област Русе Валентин Колев се срещна с представители на екипа за граждански дейности, участващи в учението „SABER GUARDIAN 2019“.

Повод за срещата беше преминаването на колони с военна техника през територията на региона.

По време на срещата беше представен график за движение на техниката, според който днес към момента през областта са преминали 11 единици бойна техника.

За датите 2-ри, 6-ти и 7-ми юни се очаква да преминат по-голям брой машини, като на 2-ри юни (неделя) през Русенска област е предвидено да преминат около 90 единици военна техника. На 6-ти юни (четвъртък) се очаква техният брой да бъде 61, а на 7-ми (петък) 12.

Военните машини влизат на територията на Република България през ГКПП „Кап. Петко Войвода“, като на територията на област Русе преминават по определен маршрут и график, а при необходимост се използва полигона край село Николово. Техниката напуска територията на страната през ГКПП „Дунав мост“. Според графика предвижването през територията на областта ще се осъществява през светлата част на денонощието и ще бъде в часовия диапазон между 13.30 ч. и 17.30 ч.

Според представителите на екипа е възможно преминаването на военна техника в района до 27.06.2019 г.

Също така те изразиха своето задоволство за подкрепата, координацията и съдействието, което са получили от страна на Българската армия, държавната и местна власт за обезпечаване протичането на събитието.

С провеждането на срещата се осигурява необходимата прозрачност и информираност на ръководството на областта и на гражданите относно преминаването на техниката, участваща в съвместното натовско обучение. Получената информация ще подпомогне постигането на необходимата координация между институциите, ангажирани с безпрепятственото преминаване на военната техника и осигуряване спокойствието на гражданите.

Сподели:

Още новини от деня