Представители на УС на СКБ "Дунав - Русе - 2016" споделиха впечатления от полуфинална среща между момчета до 14 години в Румъния

Представители на УС на СКБ „Дунав – Русе – 2016“ споделиха впечатления от полуфинална среща между момчета до 14 години в Румъния

По покана на г-жа Кармен Токала – президент на Румънската федерация по баскетбол, вчера двама от членовете на УС на СКБ „Дунав – Русе – 2016“ присъстваха на полуфиналната среща от първенството на U14 момчета в град Плоещ между отбора на домакините и този от град Клуж-Напока.

Това, което им направи огромно впечатление, не бяха спортно-техническото достойнство на срещата, а атмосферата в залата и уважението между всички замесени – играчи, треньори, съдии и публика.

Двете агитки, създали невероятна атмосфера, бяха разположени буквално на метър една от друга. Всяка със собствен тъпан и хореография, неспираща подкрепата си към отбора. И без нито едно спречкване между когото и да е, без обиди, размахани пръсти и т. н.!

Треньорите в нито един момент не викаха по играчите си, а просто им даваха наставления, потупваха ги, окуражаваха ги и пак ги връщаха в битката. Съдиите обясняваха с усмивка отсъжданията на младите състезатели и ги потупваха по гърба. Съдии и треньори не спореха, въпреки някои очевидни грешки и високия заряд на двубоя, преминал през обрат и победа на домакините в крайна сметка.

А на една от снимките може да видите как победителите в жълто ръкопляскат на загубилите преди сами да се зарадват и да изпълнят хореографията си с агитката, включваща и специален танц и ритуал.

Звучи идеалистично, нали? Но не е когато всеки един участник – треньор, съдия, играч и зрител/родител осъзнае, че е важен за крайния резултат и едното е само резултат днес, а другото е възпитание за цял живот.

Сподели: