Представяне на книгата "Благодаря ти, мамо" на Дора Прангаджийска ще се състои на 27 септември

Представяне на книгата „Благодаря ти, мамо“ на Дора Прангаджийска ще се състои на 27 септември

Представяне на книгата „Благодаря ти, мамо“ на Дора Прангаджийска, психотерапевт, ще се състои на 27 септември от 17 часа в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе.

Тази книга се появи по време на многото, но неуспешни опити да открия нещо за произхода и корените си. Това търсене ме срещна с различни хора – деца и възрастни осиновени, осиновители, биологични родители, както и хора, които нямат нищо общо с осиновяването. По време на всички тези срещи осъзнавах колко малко знаят хората за осиновяването. Откривах сходна динамика в поведението на осиновените и започнах все по-задълбочено да изследвам причините за това. В тази книга се опитах да обединя знанията си като психолог и психотерапевт с емоционални части от личните истории – както моята, така и на хората, с които се срещам в работата си.

Книгата е подходяща както за осиновители, осиновени и изобщо хора, свързани с осиновяването, така и за психолози и психотерапевти. Подходяща е и за родители въобще, защото в нея разглеждам подробно всяка фаза от развитието на детето и възможните грешки, които се превръщат в травми.

Сподели: