Предстои симфоничен концерт "Бетовен и неговите предшественици на 18 септември

Предстои симфоничен концерт „Бетовен и неговите предшественици на 18 септември

Време за прочитане: < 1 мин.

Държавна опера – Русе представя симфоничен концерт на Русенска филхармония с диригент Сунай Муратов под надслов „Бетовен и неговите предшественици“. Той ще се състои на 18 септември от 19 часа в зала „Филхармония“.
Солисти ще бъдат Ангел Станков и Йосиф Радионов.

Двамата цигулари дебютират преди 45 години, през март 1975 година като дуо на сцената на тогавашната Българска държавна консерватория. И двамата цигулари са професори по цигулка в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. В продължение на повече от десет творчески сезона са били и концертмайстори на Софийската филхармония, където постъпват през 1981 година под ръководството на главния диригент Константин Илиев – един от създателите на Русенската филхармония и на Русенската опера. Ето защо тяхното дуо може може заслужено да бъде наречено „Концертмайсторско“.

Любовта към музиката, майсторството и артистизмът, с които изпълняват своите концертни програми скоро ги превръщат в любимци на публиката не само в България, където активно концертират и до днес, а и далеч зад пределите на страната.

Свирили са в повечето европейски страни, в Русия и САЩ, в Япония, Тайван, Южна Корея, Сингапур и Куба.


Концертмайстор – Мария Павлова

В програмата:
Йозеф Хайдн – Дивертименто
Волфганф Амадеус Моцарт – Симфония концертанте
Лудвиг ван Бетовен – Симфония No 2

Билети на каса Зала Филхармония:
понеделник – петък 10.00 – 18.00 часа
тел. 0878 218 687

Сподели:

Още новини от деня