Предстои третото издание на модното изложение и ревю-спектакъл „The Day after Tomorrow” в Канев център

Предстои третото издание на модното изложение и ревю-спектакъл „The Day after Tomorrow” в Канев център

Днес на пресконференция в Канев Център бяха обявени акцентите в третото издание на Mодното изложение и ревю-спектакъл „The Day after Tomorrow” („След утрешния ден“). Участие в пресконференцията взеха представители на основните организатори: чл.-кор. проф. дтн Христо Белоев – ректор на Русенския университет, д-р Петя Ангелова – мениджър на Канев център и Велина Цекова – управител на хотел „Теодора Палас“.

Чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев откри пресконференцията и обясни, че събитието се вписва успешно за трети пореден път в календара на обществените събития в града. Русенският университет е институция, която е важен фактор за социално-икономическия живот в региона, а грижата за младите хора и задоволяването на разнородните им интереси е приоритет.  Превръщането на това събитие в традиция е неизбежно, завърши той.

Модното авеню е единственото подобно събитие в Северна България. То дава възможност за среща на бизнес организациите, работещи в този бранш, което е от голямо значение за създаването на сътрудничество и инициирането на нови прокети, обясни г-жа Велина Цекова.

Запознаването на младите хора с кампуса и възможностите на Русенския университет им дава възможността да помислят за утрешния ден, денят, в който празникът на абитуриентския бал отмине, добави д-р Петя Ангелова.

Модното изложение ще започне на 22 февруари 2020 г. от 11 часа в Канев Център, където ще могат да бъдат посетени щандовете на изложители, а от 17 ч. на ревю-спектакъл ще бъдат представени сватбени ритуали, прически, грим и дизайнерски тоалети. В същото време ще има много подаръци, изненади, както и представяне на Русенския университет и предлаганите в него специалности. Манекени на ревюто ще бъдат ученици от русенски училища, на които им предстои да организират своя абитуриентски бал тази пролет.  

Изложбените категории са: висша мода, дизайн и декорация за празненства, кетъринг, бижута и аксесоари, фото и видео заснимане, музикално оформление.

Моделите са изработени от висок клас материи, а в колекцията са представени актуалните тенденции за сезон 2020 г. на модните къщи: „DN Bridal“, „Елена Христова“, „Виконте“, „Тасвира“, „ДАНА Стил“ и Sezzele. За прическите, грима и маникюра на моделите ще се погрижат коафьорите и гримьорите на салони за красота – Нина Йорданова. Декорациите са подбрани за всеки стил и вкус.

Сподели:

Още новини от деня