Предстои хакатон на тема „Икономическо овластяване на жени,жертви на домашно насилие“ с участие на студенти от Русенския университет

Предстои хакатон на тема „Икономическо овластяване на жени, жертви на домашно насилие“ – https://cscd-bg.org/bg/

В рамките на един уикенд (26-28 февруари) студенти от Русенския университет ще работят заедно, за да създадат решения, които помагат на жени – жертви на насилие, да бъдат независими и овластени. Идеята е заедно да създадем решения, които да гарантират устойчива еманципация на жертвите. Резултатите могат да варират от идеи за интерактивни произведения на изкуството до технологични приложения и създаване на услуги, като се цели да се допринесе както за повишаване на осведомеността, така и за конкретно решение на съответния проблем. Всички създадени в рамките на събитието проектни предложения ще бъдат представени (на 28 февруари) пред публика и жури, което ще раздаде награди за развитие на проекта на обща стойност 2200 евро.

КЪДЕ: Русенски университет „Ангел Кънчев“ (в случай, че противоепидемичните мерки не позволяват физическото събиране, хакатонът ще се проведе онлайн).

КОГА: Регистрацията продължава до 4 февруари.

На 17 февруари, 2021 г., за отборите, ще се състои предварително онлайн опознавателно събитие, на което ще се срещнат и със специалисти по темата и могат да зададат своите въпроси.

От 26 до 28 февруари, 2021 г. на място заедно с ментори

Ще се свържем с всички студенти, проявили интерес към събитието на 5 февруари, 2021 година!

КАКВО: Този хакатон се стреми да намери решения за следните проблеми при жени жертви на домашно насилие: грижа за деца, финансова грамотност, психическо здраве, кариерно развитие. По време на общите срещи с менторите ще имате възможност да научите повече за това как да презентирате успешно, какви финансови стълбове бихте могли да използвате и как да развиете технологичните си умения.

Моля да попълните следната декларацията за участие https://docs.google.com/…/1FAIpQLScU9Fl00…/viewform… и регистрационна форма https://docs.google.com/…/1FAIpQLSfBkmx9WTpntGAf7…/viewform…

Ето подробностите:

Сподели: