Danube Sunset Sessions

Предстои Danube Sunset Sessions

„И надвечер, в реката тиха, Слънцето залязва…
а слънчогледите остават без компас…
между деня угасващ и нощта…“

Илия Деведжиев

Danube Sunset Sessions е периодично събитие, чието първо издание се състоя на 19 юли 2016 г. На 27 – ми октомври в Дом Канети ще се проведе деветото и последно за сезона издание. Организацията отново е на Медия Фреймс, продуцентска къща и от една година насам официален звукозаписен лейбъл за електронна и танцова музика.

Danube Sunset Sessions представя наживо и чрез аудио и видео записи, по традиционен и нетрадиционен начин, съвременна музика, визуални изкуства и градска култура. Danube Sunset Sessions се провежда в часовете малко преди и около залезa на слънцето, на кея на град Русе или на място от където се открива подходяща гледка към реката и залеза над нея. В зависимост от сезона събитията понякога продължават и малко след залез. Този път обаче, решихме да проведем поредното издание на закрито, тъй като всички подходящи места в града са или в процес на ремонт или благоустройство от средата на лятото, при което не е възможно да поканим аудиторията си на строителни площадки. Просто не е безопасно.

По традиция сесиите са с електронна музика и селекция за широк кръг аудитория, безплатни за зрителите. По този начин те могат да бъдат посещавани, слушани и гледани дори и от случайно преминаващи граждани, без това да пречи на техния естествен ритъм на живот, разходка или почивка. Музикалната (стилова) ориентираност е доста широка и отворена, но казано накратко задължителен елемент е присъствието на съвременен електронен звук във всяко едно от изданията. Всичко от света на електронната и електронната танцова музика има място по време на сесиите, като организаторите обръщат специално внимание на така наречената ъндърграунд музика, която винаги има нужда да бъде презентирана пред по-широка аудитория.

В деветото издание на Danube Sunset Sessions на 27 октомври ще се проведат три музикални сесии между 18.00 и 23:00 ч. като зад пулта последователно ще застанат Виктор Маринов – Vataff Project, Андрей Тотев – RudeBrutal и Георги Дамянов – Groovy George.

Дом Канети е търговската къща на Елиас Аврам Канети -дядо на нобеловия лауреат за литература Елиас Канети. Строена е през 1898г от русенския архитект Негохос Бедросян. Днес сградата често е дом на неформални артистични събития, пърформанси и концерти, организирани от Дружество „Канети“, от независими артисти или други неформални организации. Обектът е включен в градския маршрут „Сгради „Европейско наследство“. Къщата е обявена за паметник на културата.

Сподели: