Предстои Space Apps Challenge - Ruse 2019

Предстои Space Apps Challenge – Ruse 2019

Ако се интересувате от авиация и космонавтика, информационни технологии, роботика, науки за Земята и космоса, или имате интересни идеи, които биха подобрили живота на Земята или допринесли за изследването на космоса, заповядайте на най-големия хакатон в света – NASA International Space Apps Challenge, който за трета поредна година ще се проведе и в Русе – на 19-ти и 20-ти октомври в Русенския университет.

Space Apps Challenge се провежда едновременно в над 200 града по цял свят под егидата на NASA. В състезанието могат да участват хора от всякакви възрасти и с всякакви професии, самостоятелно или за предпочитане в екип.

Месец преди състезанието от NASA обявяват глобалните приоритети, по които трябва да работят участниците. Обикновено те са формулирани достатъчно широкообхватно, така че да обхванат почти всяка „щура“ идея, която в последствие може да се превърне в сериозно технологично решение или бизнес иновация. Екипите избират предизвикателство и разработват проект, който решава определен проблем в дадената област. Проектите най-често биват програмни продукти (десктоп, уеб, мобилни); апаратни устройства (роботи, дрони и др.) и съпътстващото им програмно осигуряване; или концепции за решаване на даден проблем. Да, напълно възможно е да представите проекта си само на концептуално ниво, без никаква реализация, но трябва да убедите журито, че той е реалистичен и реализируем.

Двата най-добри екипа от всяка локация в България продължават да се борят на глобално ниво. Повече за успехите на българските участници може да прочетете на сайта на събитието: http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg
Информация за миналогодишното издание може да намерите тук: https://2018.spaceappschallenge.org/locations/ruse/

Помислете за проекти и ще ви очакваме на 19-ти и 20-ти октомври в Русенския университет.

Сподели:

Още новини от деня