Петко Димитров е председател на УС на Българо-румънска търговско-промишлена палата

Предстоят общо събрание на членовете на Българо-румънска палата и нетуъркинг между компании от двете държави

Общото събрание на членовете на Българо-румънска палата ще се състои на 29 септември от 14:00 часа в хотел „Теодора Палас“. Освен официалната част ще има и българо-румънски нетуъркинг, който ще се провежда както на място в залата, така и онлайн.

По време на Общото събрание Управителният съвет на БРТПП ще направи отчет за дейността през последната година, ще бъде приет Годишният финансов отчет за 2019 г. и ще бъдат представени новите компании, присъединили се към Палатата. Официален гост ще бъде ръководителят на Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България в Букурещ г-н Ивайло Маринов.

След Общото събрание, в 15:30 часа, започва нетуъркинг сесия, в която компании от двете съседни държави ще се срещнат на място в Русе и във виртуалното пространство. Съорганизатори заедно с Българо-румънска палата са СТИВ Румъния и търговските камари в Долж, Прахова, Констанца и Арад. Целта е всички фирми, независимо къде в България или Румъния се намират, да се присъединят към събитието и да открият потенциални бизнес партньори. Към момента повече от 80 компании от различни икономически сектори са се регистрирали за участие.

Румънски фирми, специализирани в дистрибуцията на бързооборотни стоки, индустриални консумативи, производители на млечни продукти, винарни, мебелни фирми, електронни магазини са сред регистрираните участници. От българска страна са заявили участие производители на текстил и стоки за бита, на мотокари, стоманени тръби, земеделски производители, спедиторски компании, рекламни и комуникационни агенции и др. Списъкът се обновява в реално време и е достъпен тук.

Участието в нетуъркинг сесията е напълно безплатно, но е необходима предварителна регистрация. Работният език на дискусиите ще бъде английски.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня