Пред сградата на Община Русе се провежда 17-ото издание на фестивала „Русе пее и танцува – Шарено хоро“

Пред сградата на Община Русе се провежда 17-ото издание на фестивала „Русе пее и танцува – Шарено хоро“. Събитието и организирано от Съюз на пенсионерите – Регион Русе. То представя пъстроцветния свят на автентичния българския фолклор. На събитието присъстваха гости от Община Русе – Енчо Енчев – заместник кмет, Милена Влахова – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“, Пламен Рашев – общински съветник от групата на местна коалиция „БСП за България“, Вяра Косева- директор на читалище „Христо Ботев“, Антоанета Ябанозова – изпълнителен директор на на ОС на БЧК – Русе.

Музика, песни и танци огласяха площада „Свобода“ и привличаха любопитните погледи на русенци, които се спираха да погледат и послушат. А членовете на пенсионерските клубове дойдоха да подкрепят и аплодират изпълнението на съставите си.

Компетентно жури в състав: Наталия Константинова – доктор по музика и музикален педагог, Димитър Донев – художествен ръководител на ансамбъл“Здравец“, Весела Казанджиева – педагог по музика и вокал към НУИ“ Проф. Веселин Стоянов“, оценяваше изпълнението на участниците. Всички състави получиха грамоти за участие и парични награди.

Излъчени бяха и най – добре представилите се в групово, индивидуално и дуетно изпълнение.

Имаше и категория „Надиграване“, в което премериха сили нашите пенсионери. Справиха се отлично и не останаха незабелязани от журито.

А накрая изпълнители и публика извиха кръшно „Дунавско хоро“ и настана всеобщо веселие. Чудесен празник с много настроение и усмивки за радост на всички!

Сподели: