Презентацията на „Креативен център Русе“ предизвика голям интерес сред учениците в СУ "Христо Ботев"

Презентацията на „Креативен център Русе“ предизвика голям интерес сред учениците в СУ „Христо Ботев“

Днес в СУ „Христо Ботев“ се проведе презентация на „Креативен център Русе“, която предизвика голям интерес сред младежите в училището. Повече от 90 ученика от 9 до 12 клас дойдоха днес за да се запознаят с иновативните обучения организирани по проект „Креативност“, който се  осъществява съвместно с Фондация „Русе – град на свободния дух“ и с подкрепата на фирма Еконт Експрес.

Лекторите на центъра представиха обучителната програма по основи на гейм дизайна, разработена от ARC Academy, както и ги запознаха с основните етапи в разработването на игри. Участниците в срещата дискутираха различните позиции в гейм индустрията и ключовите умения необходими за работа в сферата на креативните индустрии.

Основната цел на проведената среща днес бе да предизвика интереса на младите хора към индустрии с висока добавена стойност и да ги мотивира да останат да живеят и реализират в Русе.

Проектът „Креативност“ се реализира по програма „Знание и растеж“ на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и се осъществява с подкрепата на фирма Еконт Експрес.

Сподели: