Многофункционалната зала в Русе вече ще се нарича "Монбат Арена"

Президентът на Международната федерация по волейбол (FIVB) ще посети „Арена Монбат“ в Русе

Президентът на Международната федерация по волейбол (FIVB) Ари Граса ще бъде в България по време на Световното първенство.

Бразилецът е очакван на 13 септември, като ще остане в страната една седмица. Той ще бъде основно във Варна, където мачовете си ще играе българският отбор. Преди заминаването си Граса ще посети и Русе. Там, в зала „Арена Монбат“, ще се играят двубоите от група Б,в която е и отборът на Бразилия.

Граса е начело на световния волейбол от 2012 година, като през есента на 2016 година беше преизбран с осемгодишен мандат. След Олимпийските игри в Рио 2016 той изтъкна в интервю, че „волейболът се намира в златната си ера“.

Тогава той каза още, че очаква България и Италия да организират отлично световното за мъже. „Световното в Полша постави много висок стандарт, но това ни даде точка, от която да тръгнем нагоре. Вярвам, че България и Италия ще успеят да надскочат. Имаме и положителния опит и инерцията от Рио 2016, които ще използваме като трамплин за бъдещи успехи“, заяви бразилецът.

Освен него в България ще дойде и президентът на европейската конфедерация Александър Боричич.

Сподели:

Още новини от деня