За първи път в Русе се проведе спортната инициатива „Спортувай с президента“

Президентът Румен Радев ще отличи утре ученици и техни ръководители от Русе в инициативата „Спортувай с президента“

На 21 юни, петък, от 16:30 часа на церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще отличи участници в инициативата „Спортувай с президента“, чиято цел е да насърчи физическата активност на българските деца.

Държавният глава ще награди с почетен знак „Спортувай с президента“ тридесет ученици от цялата страна, постигнали най-високи резултати на проведения през изминалата учебна година „Президентски тест“ – комплекс от седем популярни двигателни упражнения.

В рамките на събитието президентът Радев ще удостои с плакет „Спортен клас“ учениците от 5-и „б“ клас на ОУ „Никола Обретенов“, Русе. Плакет „Доброволец на годината“ ще бъде връчен на ученици от Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе, за доброволческите усилия, допринесли за провеждането на спортните състезания от инициативата.

За осигуряване на най-добри условия за масов спорт, развитие на младите таланти и популяризиране на инициативата държавният глава ще удостои с плакет „Община на годината“ Община Видин. С грамоти ще бъдат отличени партньорите, допринесли за развитието и популяризирането на инициативата.

Сподели: