Президентът Румен Радев ще посети Русе утре

На 20 февруари държавният глава Румен Радев ще посети Русе за участие в отбелязването на 142 години от освобождаването на града от Османско владичество.

Президентът ще се включи в честванията в 11.00 часа, когато пред храма „Св. Троица“ ще бъде направена историческа възстановка на посрещането на руските войски начело с ген. Тотлебен в Русе. Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ще приеме почетния караул в 11.30 часа на площад „Свобода“. След това президентът Радев ще приветства жителите и гостите на града за празника.

В 12.45 часа в зала „Св. Георги“ в сградата на община Русе държавният глава ще участва в дискусия с представители на Младежкия парламент в града. На дискусията с младежите ще присъстват представители на ръководството на местената власт. В началото на срещата президентът Румен Радев ще удостои с почетен знак на държавния глава полк. (о.з.) Велико Пенчев за приноса му за развитието на военното образование и Военновъздушните сили на Република България.

В рамките на посещението си в Русе държавният глава ще посети фабрика за спортна екипировка. Ще участва и в тържествен открит урок с ученици, посветен на Освобождението на Русе.

Русе ще отбележи 142 години от освобождението си с редица тържествени прояви

            Честването, посветено на 142-рата годишнина от Освобождението на Русе включва следните събития:

            11:00 часа, пред Катедралния храм „Света Троица“ – историческа възстановка от Дружество „Традиция“ – Русе

            11.30 часа, Паметник на свободата – тържествена церемония с поднасяне на венци и цветя

            12:45 часа, зала „Свети Георги“ – президентът Румен Радев ще удостои с почетен знак на държавния глава полк. (о.з.) Велико Пенчев, за приноса му за развитието на военното образование и Военновъздушните сили на Република България

            12:55 часа, зала „Свети Георги“ – среща с представители на Младежки парламент – Русе

            В тържественото отбелязване на Освобождението на Русе ще се включи президентът Румен Радев.

            Община Русе кани русенци и гостите на града да присъстват на историческата възстановка и церемонията по поднасяне на венци и цветя за да бъде отбелязан денят с тържествеността, с която той заслужава.

Сподели:

Още новини от деня