участък север 2

През ноември откриват близо 10 км. от магистрала А0 около Букурещ

По информация на румънския сайта Digi24.ro, част от лот 2, северната дъга, между DN1 и магистрала A3, със строител UMB, с дължина 9,5 км., ще е готов за откриване през ноември т.г. В края на август работите са изпълнени на 80 %. В същото време от асоциация Pro Infrastructura съобщават, че Министерството на транспорта и CNAIR (румънското АПИ) не са успели да одобрят временно разтоварване на път DJ200 близо до Ștefăneşti, решение, което би осигурило трафик на още около 4 километра от магистралата и би било алтернатива за свързване на DN2 с DN1 през A0, освобождавайки DNCB (сегашното околовръстно) от част от транзитните превозни средства.

участък север 2

(в пунктир на картата по-горе)

На юг нещата не са толкова напред. CNAIR обяви вчера сутринта, че е извършила проверки на лот 3 Bragadiru – Joita в южния сектор на магистрала A0 (между магистрата за Питещ и югозападната част на лота). Работите са достигнали физически етап от 53,45%, но вече е има голямо забавяне поради лошата мобилизация на изпълнителя. Отварянето на движението по този участък се очаква през 2024 г. Участъкът Bragadiru-Joita е почти 18 километра и се строи от Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) – SC Euro Construct Trading 98 SRL. Стойността на договора е 853,42 милиона леи без ДДС.

Другите два лота в южния сектор са в по-напреднал етап на строителство, но откриването им през 2023 г. е малко вероятно. Турците от Alsim Alarko строят лотове 1 и 2, като и двата са завършени на около 80%, но Pro Infrastructure Association писа през юни, че напредъкът на работите не се е увеличил значително до този момент и шансовете двата лота, над 33 километра, които трябваше да бъдат открити през 2023 г., ставаха все по-малки и по-малки. Южният сектор на A0 има 3 лота с обща дължина 52 километра.

Част от този участък виждате на картата в пунктир (DN 5 е пътя Гюргево – Букурещ)

участък юг 2

сн. OpenStreetMap

Сподели: