Още швейцарски тролейбуси тръгнаха по русенските улици

През тази година е предвидено намаляване цената на картите за пътуване с обществения транспорт в Община Русе с 2 лева

За да се случи даването, първо трябва да се запушат всичките пробойни в тази бъчва, защото тя шурти отвсякъде, каза кметът на Община Русе Пенчо Милков по повод предложението на местната инициативна група всички ученици и всички пенсионери в Община Русе да пътуват безплатно. Общинските съветници не приеха въпросното предложение.

Общественият транспорт е в нокдаун. Всяко семейство има по две коли, отбеляза кметът. За една година назад пътуванията са намалели с 29 000, сочи докладът на ръководителя на обществения транспорт в Русе, добави кметът. Нагло се използват бедността и социалното напрежение, за да се постигне микроскопична политическа цел, посочи Милков по отношение на коментарите от опозицията в залата на ОбС – Русе. През тази година е предвидено отново намаление цената на картите за пътуване с обществения транспорт с два лева. Ще се направи всичко възможно за промяна на превозните средства на обществения транспорт и неговото промотиране.

Кметът сподели притеснението си относно доверието в обществения транспорт и намалението на пътниците. Той отбеляза, че обществените средства трябва да се използват ефективно и ефикасно. По думите на кмета, промяната е факт и даде пример за подавани сигнали в социалната мрежа, които до ден – два се решават и Пенчо Милков е постоянно сред хората.

Не съм съгласен с политизирането на тази точка. Прегръщам всички хора, подписали подписката, добави към края на експозето си кметът. Той призова гражданите да са активни.

Сподели:

Още новини от деня