Премиерата на "Бохеми" подготвя Държавна опера - Русе

Премиерата на „Бохеми“ подготвя Държавна опера – Русе

Премиерата на операта от Джакомо Пучини „Бохеми“ по либрето Луиджи Илика и Джузепе Джакоза ще се състои на 9 февруари от 19 часа в сградата на Държавна опера – Русе.

Диригент- Сунай Муратов
Режисьор- Георги Симеонов
Сценограф- Валентин Токаджиев
Хормайстор – Стелияна Димитрова – Хернани
Хормайстор – детски хор – Свилен Димитров
Концертмайстор – Мария Павлова

Родолфо – Петър Костов, Борис Луков
Мими – Галина Стоянова, Нели Кравченко
Марсел- Венцеслав Анастасов, Александър Крунев
Колин – Момчил Миланов, Емил Желев
Шонар – Добромир Момеков, Георги Димитров
Мюзета -Даниела Караиванова, Елена Мишинова
Беноа, Алсиндоро- Стоян Стоянджов, Владимир Маринов
Митничар – Стефан Пенчев

Трогателната история за любовта от пръв поглед, за чистосърдечното приятелство, за младежките пориви и по детски наивните мечти, за всеотдайността и за жертвоготовността ще разкаже Държавна опера-Русе с новата си постановка на оперния шедьовър на Джакомо Пучини – лиричната драма „Бохеми“.

Сюжетът пренася публиката в бохемската мансарда, издигнала се високо над Париж, по-близо до звездите, към които са полетели стремленията и мечтите на няколко приятели – бедни студенти, подвластни на музите на изкуството.

Разказът на красивата приказка ще бъде поднесен чрез режисурата на известния български оперен режисьор Георги Симеонов – страстен почитател и добър познавач на традициите на италианската опера.
Музиката на гениалния майстор на веристичната опера Джакомо Пучини ще оживее с брилянтните умения на Оркестъра и Хора на Русенската опера. Тя ще бъде интерпретирана от диригента Маестро Сунай Муратов – един от българските оперни диригенти, доказал у нас и в чужбина професионалния си авторитет със своите чувственост, вещина и задълбоченост.

Сподели:

Още новини от деня