Премиерата на операта „Бал с маски“ ще бъде на 19 ноември

Държавна опера – Русе представя премиерата на „Бал с маски“ от Джузепе Верди на 19 ноември от 19 часа в Голямата зала на Доходното здание. Либретото е на Антонио Сома (“Густав ІІІ или Бал с маски” на Йожен Скриб).

Специално участие ще има Цветелина Василева.

Слънчево, изключително красиво, сякаш слязло от картина на Ботичели, невероятно талантливо момиче ще направи своя оперен дебют на сцената на Държавна опера – Русе!


Мария Анастасова – четвърто поколение от известната българска оперна фамилия Анастасови-Венцеславова ще дебютира в красивата, но трудна роля на Оскар – пажът на Рикардо, Граф Уорик и губернатор на Бостън, в операта от Джузепе Верди „Бал с маски”.Диригент – Сунай Муратов
Режисьор – Орлин Анастасов
Сценография и костюми – Иван Савов
Хореография – Детелина Кремакова
Хормайстор – Стелияна Димитрова – Хернани
Концертмайстор – Ефтима Евтимова

Солисти, хор, балет и оркестър на Държавна опера – Русе

„Бал с маски“ е тази опера на Джузепе Верди, чието действие е прорязано от резки драматургични контрасти – редуват се безгрижни и весели картини от живота във висшето общество с картини, изпълнени със смразяващ мистицизъм и картини, изпълнени със светлината на чистата и непобедима любов. В тази творба отново най-впечатляваща е изявата на композиторския талант на Верди. В „Бал с маски“ виждаме как честта, приятелството и гордостта могат да бъдат подложени на изпитание, което поставя героите на колене пред неумолимата съдба.


„Бал с маски“ е една от първите опери, в която съвсем младият бас Орлин Анастасов излиза на сцената на Русенската опера, откъдето започва световната му певческа кариера. Тук той се завръща отново с любов и признателност, за да се представи този път като режисьор-постановчик на това заглавие. „Бал с маски“ е третата му постановка за Русенската опера след „Трубадур“ и „Севилският бръснар“.


Билети на каса Опера
понеделник – петък от 10.30 часа до 18.30 часа
тел. 0878 218 687

Сподели:

Още новини от деня