Премиерата на пиесата "Гардеробът" в Русе ще се състои на 30 януари

Премиерата на пиесата „Гардеробът“ в Русе ще се състои на 30 януари

Премиерата на пиесата „Гардеробът“ по „Максималистът“ от Станислав Стратиев в Русе ще се състои на 30 януари от 19 часа в Доходното здание. Ще гостува Драматично – куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен.

Темата за конформизма в съвременното общество е основополагаща за настоящото представление. Човекът бързо и безкритично се втурва към „новото нормално“. Всички нови идеологии, правила, норми и идентичности биват припознавани прекалено лесно. Какво се случва обаче, когато им се противопоставиш? Кой е прав и кой е крив са въпроси, на които търсим отговор. Една от страните изисква за себе си правила, с които потиска другата със същата сила, с която тя досега е била уж потискана. Това противоборство в обществото, разделянето му в две крайности и категоричността в неприемането на отсрещната позиция са причината пиесата на Стратиев „Максималистът“ да бъде прочетена като обозрима днес. Пред себе си имаме едно семейство (мини-общество), в което интегрирането на „различния“ довежда до сериозна колизия. Въпросът обаче е кой е „различният“?

сценична версия и режисура: Пресиян Кузов
сценография и костюми: Киряна Аврониева
музика: Дамян Михайлов

Участват: Александър Кънев, Йоана Кирчева, Иван-Александър Дойчев, Генади Николов/Васил Витанов, Мариян Стефанов, Мариан Дулчев

Билетите на касата на театъра и онлайн: https://www.entase.com/book?eid=656ee0994bfc73fc1a018464

Сподели: