Премиерата на „Пинокио“ ще представи утре Кукленият театър в Русе + ВИДЕО

Премиерата на „Пинокио“ ще представи утре Кукленият театър в Русе. Това е своеобразен семеен театър за деца над 6 години и възрастни, сподели следобед режисьорът Тодор Вълов.

„Това е представление, което влиза в специална графа – семейни представления, спектакъл, който е на няколко нива като информация. Той може да се гледа от възрастни и от по-големи деца. Всеки следи онази част, която отговоря на неговото разбиране“, добави той. Много малка част от спектакъла е с диалози, като представянето е в стила на немите филми от началото на миналия век. Така пиесата е максимално разбираема и изчистена от речевата преграда.

„Текст има, но има и много сцени реално без текст, решени са жестомимно, като в същото време се разбира какво се случва“, отбеляза Тодор Вълов.

Ивета Маринова

В пиесата ще видим за първи път завършилите класа на Мая Енчева и проф. Боньо Лунгов в НАТФИЗ актьори Ивета Маринова, Димитър Пишев, Светлина Станчева и Мартин Пашов. Участва още Мартин Маринов.

Драматизацията е на проф. Славчо Маленов, музиката е на Пламен Мирчев – Мирона. Сценография Наталия Гочева. Мултимедиа Роксана Маркова. Асистенции Асен Николов.

Ще се разработва и куклен театър за възрастни, като през ноември ще бъде обособен часови пояс от 19.00 часа всеки четвъртък, съобщи директорът на театъра Теменуга Хараланова.

Откъс от пиесата може да видите във видеото:

Сподели:

Още новини от деня