Премиерата на първата театрално – танцова постановка на „Petrova Dance Company“ събра стотици зрители в Доходното здание

Премиерата на първата театрално – танцова постановка на „Petrova Dance Company“ събра стотици зрители в Доходното здание

В препълнената Голяма зала на Доходно здание се състоя първата театрално–танцова постановка на „Petrova Dance Company“ „Еквилибриум“. Сред зрителите, уважили труда и уменията на възпитаниците на талантливата създателка на танцовата формация Зорница Петрова, присъства и кметът на Община Русе Пенчо Милков.

Постановката включва четири миниатюри, обединени под сюжетната линия на емоционалното възприятие на всеки човек и е десетата хореография на автора ѝ.

„Урокът“, „Русалии“, „Метаморфози на любовта“ и „Еквилибриум“ разказват по въздействащ начин за любовта, български обичаи и традиции, както и за възхода, падението и просветлението на човешката душа.

В представлението се включиха и деца от театрална школа „Патиланци“. За музикалното оформление и аранжимент се погрижиха Филип Манукян и Младен Радев, а озвучението беше дело на режисьора Деница Дончева.

„Танцова компания Петрова“ е създадена през октомври 2021 г., като в школата децата биват обучавани по методика, базирана на класическите традиции, пресътворени и осъвременени от уникалния и самобитен талант на Зорница Петрова.

Сподели: