Масаки Такада за Митхад паша в балета "Калиопа": Ролята е голямо предизвикателство за мен и трябва да работя здраво върху образа, за да го представя достоверно

Премиер – балетистът на Държавна опера – Русе Масака Такада: Ролята на принц Зигфрид от Лебедово езеро винаги дълбоко ме е вълнувала

Премиер – балетистът на Държавна опера – Русе Масака Такада ще гледаме като принц Зигфрид в балетния шедьовър на П. Й. Чайковски „Лебедово езеро“ на 27 април от 19 часа в Голямата зала на Доходно здание.

Ето какво разказва японският танцьор за превъплъщението си в тази любима за него роля, малко преди събитието: “Ролята на принц Зигфрид от Лебедово езеро винаги дълбоко ме е вълнувала. Той е чиста душа и поради това е пленителен образ. Носи в същината си истински класически стил! Веднъж съм танцувал тази роля и се надявам този път да надградя и да се справя още по-добре. Да си призная аз съм обикновено момче и ми е трудно да се държа и да танцувам като принц. Но се чувствам толкова щастлив, че ми се предоставя подобно предизвикателство и това ме насърчава да покачвам нивото си на балетист.

Както и друг път съм споделял, танцувал съм на сцените в Мексико, Литва, Румъния, Латвия и Япония, но за мен е чест и престиж да бъда част от балетната трупа на Русенския оперен театър, където открих съмишленици и приятели!

Що се отнася до партньорката ми в този спектакъл – Станислава Караджова -Пенчева, танцувал съм с нея толкова много пъти и последния в “Лебедово езеро” също бяхме двамата в главните роли. Тя е очарователна жена и безспорен професионалист, затова винаги се вълнувам да сме заедно на сцената!”

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Сподели: