Преподаватели от Русенския университет преподават рехабилитационно инженерство на свои колеги в Газа по проекта i-CARE

Преподаватели от Русенския университет преподават рехабилитационно инженерство на свои колеги в Газа по проекта i-CARE

Време за прочитане: < 1 мин.

Успешно приключи първата година от изпълнението на проект  „i-CARE увеличаване на съответствието на академичните среди с рехабилитационното инженерство“, финансиран по програма Еразъм + на Европейския съюз. В него участват общо 8 висши училища – партньори – четири от Газа и четири от Европейския съюз, като един от европейските е именно Русенския туниверситет. Координатор на проекта е Университетът Ал Азар в Газа,представляван от д-р Ахмед Исса.

 В рамките на първата година от реализацията на дейностите преподаватели от катедра „Обществено здраве и социални дейности“ от Факултет обществено здраве и здравни грижи запознаха своите колеги в Газа с добрите практики в рехабилитационните технологии и създадоха предпоставки за стартиране на обучение по Рехабилитационно инженерство в партньорски университети в Газа.

Проектът е с бюджет от EUR 914,469.00 и цели в рамките на три години да осъществи трансфер на знания и умения по рехабилитационни технологии от утвърдени европейски академични институции към университети и болници в ивицата Газа.

През следващата година предстои посещение на група преподаватели от Газа в Русе. Те ще преминат ускорен курс по Кинезиология, който ще водят техни колеги от Русенския университет.

Сподели:

Още новини от деня