Като шеф готвачите2

Пресиян Атанасов и Добростин Стефанов заеха първо място в кулинарното състезание за деца „Като шеф готвачите“

На 18.05.2019 г. в ресторант „Кралска закуска“ се проведе Третото издание на Първото кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“, организирано от Община Русе, Общинско предприятие „Русе арт“, Съюз на хотелиерите и ресторантьорите – гр. Русе, Клуб на професионалните готвачи – гр. Русе, Ресторант „Кралска закуска“ – гр. Русе и Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе.

Като шеф готвачите2

В състезанието взеха участие 6 ученици от различни училища в град Русе, всеки от които се състезава в екип с ученик от Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – гр. Русе:

Като шеф готвачите 6
  • Като първи кулинарен отбор се състезаваха Антония Нейкова (6 клас –  ОУ ,,Тома Кърджиев“) и Михаил Иванов (10 клас – ПГ по туризъм) със „Спаначено руло с крема сирене и извара, гарнирано с хапки от ръжена франзела“;
  • Като втори кулинарен отбор се състезаваха Ива Савова (6 клас – ОУ ,,Любен Каравелов“) и Искра Монева (11 клас – ПГ по туризъм) с „Цитросово пилешко филе с  бейби спанак с ягоди, фреш от морков, тиквички с чери домати и репички, допълнени с киноа“;
  • Като трети кулинарен отбор се състезаваха Пресиян Атанасов (5 клас –  ОУ „Отец Паисий“ – гр. Русе)  и Добростин Стефанов (11 клас – ПГ по туризъм) с „Черешова супа с кайсиева ракия и мед без глутен, бисквитка с овесени ядки и кокосово масло, черешова еспума с мента и лайм, сабайон, крем от био шоколад  гайо с канела“;
  • Като четвърти кулинарен отбор се състезаваха Иво Йонков (5 клас –  ОУ ,,Васил Априлов“) и Диляна Колева  (11 клас – ПГ по туризъм) с „Пълнени тиквички със скариди, домати и гъби, овкусени с босилек и чесън, запечени с пармезан“;
  • Като пети кулинарен отбор се състезаваха Лилия Борисова (6 клас – ОУ „Отец Паисий“ – гр. Мартен) и Василена Димитрова (11 клас – ПГ по туризъм) с „Кокосов пудинг с чия и боровинково  смути с мед и банан, гарниран с черен шоколад, ягоди и мента за свежест“;
  • Като шести кулинарен отбор се състезаваха Максим Калчев (6 клас – СУ ,,Васил Левски“) и Даяна Кирилова (11 клас – ПГ по туризъм) с „Пролетна салата с броколи, портокали, глазиран бекон и кашкавал с дресинг от зехтин и майонеза“.

Жури в Третото издание на  Първото кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“ бяха: председател – шеф-готвач Никола Николов, шеф-готвач Петър Атанасов – член на Клуба на професионалните готвачи – гр. Русе и шеф-готвач Александър Енчев – член на Клуба на професионалните готвачи – гр. Русе.

Първото място в кулинарно състезание за деца „Като шеф готвачите“ бе присъдено на Пресиян Атанасов и Добростин Стефанов. Наградата връчи шеф-готвач Петър Атанасов.

Като шеф готвачите 3

Второ място зае отборът на Лилия Борисова и Василена Димитрова. Наградата връчи шеф-готвач Александър Енчев.

Ива Савова  и Искра Монева, се класираха на трето място. Наградата връчи шеф-готвач Никола Николов.

Специалната награда  на Клуба на професионалните готвачи – Русе, бе обявена от шеф-готвач Петър Атанасов. Наградата получиха Иво Йонков и Диляна Колева.

Като шеф готвачите 4

Специалната награда на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите в град Русе, бе обявена от г-н г-жа Ренета Вълева, директор на ПГ по туризъм в град Русе, и отиде при Антония Нейкова  и Михаил Иванов.

Като шеф готвачите 5

Г-н Мариан Савов, директор на Общинско предприятие „Русе арт“, връчи Специалната на града на Община Русе.

На всички участници д-р Росица Георгиева – началник на РУО, подари кулинарни книги с рецепти  на ястия от русенския регион.

Сподели:

Още новини от деня