Престижна награда за учител - новатор от ОУ "Любен Каравелов" - Русе

Престижна награда за учител – новатор от ОУ „Любен Каравелов“ – Русе

Дванадесет български учители от цялата страна бяха отличени в конкурса „Дигитални новатори в образованието“ за 2021 г., организиран от Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ) за втора поредна година. Кампанията и церемонията по награждаването се проведоха под патронажа на министъра на образованието и науката.

В категория „Интерактивност при преподаването“, сред победителите е Снежана Иванова, старши учител в начален етап в ОУ “Любен Каравелов“, която се класира на II място.

На официална церемония в Техно Меджик Ленд тя получи своята награда от конкурса – Education Win 10 Tablet с инсталиран образователен софтуер на MozaBook Clasroom, безплатни лицензи за B2C продукта Acronis True Image 2021.

На церемонията присъства заместник–министър Гайдарова. „Учителите новатори са лидери в образованието. Учителите, отличени в конкурса „Дигитални новатори в образованието“, да споделят добрите си практики и да градят своята професионална общност.“ С този призив заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова се обърна към наградените в конкурса, организиран от БАИТ под патронажа на министъра на образованието и науката.

По думите на Мария Гайдарова учителите новатори са лидерите в образователната система, защото са креативни, можещи и вдъхновяващи.

Текст: ОУ „Л. Каравелов“ – Русе

Сподели: