Престъпленията на територията на община Ценово бележат лек ръст

Престъпленията на територията на община Ценово бележат лек ръст

Престъпността в община Ценово през последните две тримесечия бележи лек ръст. Това сочат данните от анализа, изнесени на заседание на Общинската комисия по обществен ред и сигурност. За последните шест месеца са регистрирани общо 24 криминални престъпления. Според статистиката повечето са свързани с кражби на вещи и имущество. Разследващите посочват, че немалка част от кражбите са извършени от гастрольори от други населени места.

По сигнал на археолози от Националния исторически музей в землището на село Кривина е заловен иманяр с металотърсач. Пред периода на територията на общината са регистрирани шест пътно-транспортни произшествия, като при две има нанесени телесни повреди. По време на проверки пътните полицаи са съставили за констатирани нарушения 40 акта и 135 фиша. Автоконтрольорите са регистрирали шест случая на шофиране след употреба на алкохол, а четирима водачи са управлявали моторни превозни средства без регистрация. Беше отчетено, че през периода на територията на полицейския участък не са регистрирани груби нарушения на обществения ред. Млад мъж вече изтърпява наказанието си за съхранение и разпространение на наркотици. Служителите на реда са се отзовали на сигнал за трудова злополука – мъж пада от покрив на къща при подмяната на улуци. Разследване е установило, че има и един умишлен палеж. Полицаите са работили и по случай, в който 48-годишен мъж е извършил блудствени действия с непълнолетно момиче и е образувано досъдебно производство.

През последните шест месеца в община Ценово са регистрирани 26 запалвания, от които шест са с материални загуби. През есента чувствително са се увеличили пожарите в сухи треви и стърнища. На спешния телефон е получен и един фалшив сигнал, на който огнеборците от Бяла са се отзовали. Екип от пожарникари се е включил в изтеглянето на аварирал автомобил

По време на заседанието бяха обсъдени и мерките през настъпващия отоплителен сезон, за да се предотвратят и да не се допускат непредвидени запалвания. От противопожарната служба са предприети необходимите превантивни действия и в институциите и учебните заведения отоплителните уреди и инсталации са прегледани и обезопасени. В заседанието освен членовете на комисията участваха гл. инспектор Мирослав Енев – началник на РПУ – Бяла, Красимир Владов – началник на РС ПБЗН в Бяла и Галина Георгиева – председател на Общинския съвет в Ценово.

Сподели:

Още новини от деня