Приветствие от кмета на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед по повод Курбан Байрам

Приветствие на кмета на Община Ветово д-р Мехмед Мехмед по повод Коледа и Нова година

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ,

Приемете моите искрени пожелания по повод предстоящите Коледни и Новогодишни празници.

Обръщам се към Вас с пожелание магията на Коледа да донесе здраве, мир и благодат на Вас, Вашите семейства и близки!

Рождество Христово е символ на надеждата, добротата и любовта между хората!

Изправени сме пред най-тежкото предизвикателство на нашето съвремие – борбата с епидемията от коронавирус, превърнал се в световна пандемия. Време, когато грижата за ближния и опазването на човешкия живот са приоритет, а съпричастността и сплотеността на хората са сила, чрез която ще бъде победен COVID – 19.

Молитвите, които изричаме днес, са за здраве и спасение, за смирение и благословие. Само с доброта, мъдрост и благородство ще преодолеем всяко препятствие.

Нека бъдем добронамерени, състрадателни, отговорни и да изпълним сърцата си с любов, доверие и топла човешка взаимност! Нека има светлина в домовете ни, надежда в душите ни и нежност в ръцете ни! Нека чистотата и смирението на святата Коледна нощ се превърнат в повод да се опрем на вярата си, да послушаме вътрешния си глас, да проявим доброта към ближния си!

Нека Коледният дух окрили сърцата ни за добри дела и да ни даде сили и топлина, за да подкрепяме ближните, да споделяме насъщния и да посвещаваме усилията си не само на собственото си добруване, а и на всеки в нужда, защото Коледа е урок по доброта и празник на подареното време на хората.

Нека бъдат благословени мечтите Ви!

СВЕТЛИ ПРАЗНИЦИ!

Д-Р МЕХМЕД МЕХМЕД

Кмет на Община Ветово

Сподели: