Приветствие от ректора на Русенския университет чл. - кор. проф. Христо Белоев по повод 24 май

Приветствие от ректора на Русенския университет чл. – кор. проф. Христо Белоев по повод 24 май

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

СКЪПИ УЧИТЕЛИ, ДЕЙЦИ НА НАУКАТА, ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА,

ЧЕСТИТ 24 МАЙ –

ДЕН НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ, НА БЪЛГАРСКАТА АЗБУКА, ПРОСВЕТА И КУЛТУРА И НА СЛАВЯНСКАТА КНИЖОВНОСТ !

Приемете моите най-искрени поздравления по случай 24 май – „Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност“ – съкровен, духовен и сплотяващ всички българи празник!

Този ден свидетелства за всенародната любов (както се пее в Химна на българската просвета) към делото на Първоучителите Кирил и Методий. Благодарение на това славно дело народът ни успява да съхрани и пренесе през вековете своя дух, богатството на прекрасния си език и уникалната си култура, които и днес са в основата на съвременните блестящи постижения на българския творчески гений, прославящи нацията ни по света.

Нека винаги помним, че трябва неотклонно да следваме заветите на предците да обичаме, ценим и пазим родния език, да образоваме младото поколение и да развиваме интелектуалния потенциал на нацията!

Поздравявам всички вас, които чрез родното слово запалвате искрите на любовта към знанието в сърцата на младото поколение! Бъдете все така вдъхновени и всеотдайни в своята работа, защото тя е мисия!

ЧЕСТИТ 24 МАЙ –

ДЕН НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА

И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ!

Чл.-кор. проф. Христо Белоев, DHC, mult.,

Ректор на Русенския университет

Сподели: