Искрен Веселинов приемна Бяла

Приемна на народния представител Искрен Веселинов се проведе в Бяла

В град Бяла се проведе приемна за граждани, организирана от народния представител от ПГ на Обединени патриоти и заместник-председател на ВМРО-БНД Искрен Веселинов. На нея бяха обсъдени наболели местни проблеми.

Живеещите в района хора се оплакаха, че младите биват принудени да напуснат Бяла, тъй като за тях няма работа. Това в дългосрочен план води до обезлюдяване с бързи темпове. Присъстващите споделиха с Веселинов, че от доста време е установена порочната практика предприятие, заето в областта на шивашкото производство да наема служители, като ги заставя да ги осигурява под минималната заплата. Страхът от репресивни действия на работодателите спира потърпевшите да се оплачат в Инспекцията по труда, тъй като знаят, че след това ще бъдат оставени без препитание и в крайна сметка принудени да напуснат родните си места в търсене на такова.

Пенсионери, живеещи в Бяла и в Беловец споделиха с Веселинов, че от скоро два пенсионерски клуба, където са се събирали, вече са затворени. След този акт възрастните хора нямат в близост друг клуб, който да посещават и по този начин местната власт ги принуждава или да вървят дълго разстояние до някой от другите работещи пенсионерски клубове, или да си стоят в къщи сами.

Темата с етническото напрежение бе също повдигната. Беленчани заявиха категорично, че не искат да търпят повече циганските своеволия на които са подложени. Местната полиция е абдикирала от решаването на този тип проблеми, вероятно страхувайки се от физическа саморазправа. Хората призоваха народния представител да сезира вътрешния министър за проблема с местното циганско население.

Заместник-председателят на ВМРО направи и отчет за свършеното от парламентарната група на Обединени патриоти през изминалата година, като получи множество похвали от присъстващите за успехите с признаването на българското малцинство в Албания, договорът за добросъседство с Македония и признаването на МПЦ, за които несъмнено основна роля има ВМРО-БНД.

Особен повод за оптимизъм е и напредващата процедура за изграждане на магистрала Русе-Велико Търново, която е сред основните лични приоритети на Веселинов в настоящия мандат. Имено с магистралата са свързани и надеждите на местните хора за повече инвестиции и икономическа активност в региона.

Сподели:

Още новини от деня