Призово трето място за отбора на СУПНЕ на националния ученически конкурс на тема: "Места и памет - ежедневието на евреите в България преди и след приемането на закона за защита на нацията"

Призово трето място за отбора на СУПНЕ на националния ученически конкурс на тема: „Места и памет – ежедневието на евреите в България преди и след приемането на закона за защита на нацията“

Възпитаниците на СУПНЕ „Фридрих Шилер“ взеха участие в национален ученически конкурс на тема: „Места и памет – ежедневието на евреите в България преди и след приемането на закона за защита на нацията“. Тяхната задача бе да създадат изследователски проект и да проучат съдбата на евреите и техния начин на живот.

Сформираният 5-членен екип за работа е от IX клас: Елена Йорданова, Полина Велева, Моника Николчева, Микаела Кирова, Веселинка Василева. В работата си по темата те задълбочиха познанията си за историческите процеси, оказали влияние върху развитието на Европа и света през XX и XXI век.

Проектите на учениците бяха оценявани от жури, в чиито състав са преподаватели от Софийски университет, както и експерти от Държавна агенция „Архиви“ (ДАА) – София.

На 10 май 2024 г. (петък) от 10:00 часа в сградата на „Държавна агенция архиви“ – София, се състоя награждаването на ученическите проекти, заели първите три призови места. На церемонията присъстваха: г-жа Радостина Николова – държавен експерт в дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“, г-н Коста Костов – държавен експерт в дирекция „Съдържание на предучилищното и училищното образование“, доц. д-р Михаил Груев – председател на „ДА Архиви“, доц. д-р Албена Танева – преподавател и ръководител катедра „публична администрация“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Всички членове от екипа получиха грамоти от Министерството на образованието и науката с подпис от проф. Галин Цоков – министър на образованието и науката. Ученическият екип получи и парична награда.

Ръководител на екипа е Деница Великова – старши учител по история и цивилизации.

Сподели: