Приключват ремонтните и довършителните дейности в залата по бокс в Спортното училище

Приключват ремонтните и довършителните дейности в залата по бокс в Спортното училище

До дни ще приключат всички ремонтни и довършителни дейности в основната зала и помещенията на треньорите в бившата Професионална гимназия по зърнопреработвателни и хранителни технологии „Проф. д-р Асен Златаров“. Новата газова инсталация ще даде възможност там да бъде извършван непрекъснат тренировъчен процес и да се осигури адекватна целогодишна подготовка на спортистите.

По думите на президента на БК „Русе“ Илия Сяров повече от 12 години треньори и състезатели са чакали залата да бъде изцяло пригодена за провеждане на тренировки в нормални условия. Поради липса на отопление до този момент помещенията са били неизползваеми през студените зимни месеци. Газовата инсталация ще осигури отопляване на помещенията в залата по бокс с алуминиеви радиатори, захранвани от едноконтурен газов котел.

Три инфрачервени тръбни нагревателя, монтирани напречно на помещението, ще осигуряват покритие на цялата площ в залата. Излъчвателите са двустепенни, като на всеки от тях е монтиран термостат с двуточково регулиране. Това позволява  нагревателите да се включват поотделно и да отопляват определени части от залата според необходимостта. Всеки радиатор е оборудван с термостатен вентил и термостат в стаята на треньорите. Втори едноконтурен котел захранва бойлер, който осигурява топла вода в двете бани на съблекалните.

В клуба тренират над 60 души във всички възрастови групи, които ежегодно печелят призови места в държавни и международни състезания и защитават името на Русе като един от водещите градове по бокс в страната. Само преди броени дни Радослав Росенов стана европейски шампион при младежите, сред отличията са и бронзов медал от световно първенство, повече от 10 спечелени европейски медала, 6 от които са шампионски титли в 5 различни възрастови групи. В момента три от жените се подготвят за световното първенство в края на тази година.

Изпълнител на обекта е русенската фирма „Терм“ ООД, а средствата за газифициране на помещенията са осигурени от бюджета на Община Русе.

Сподели: