площад-Батенберг

Приключиха дейностите по обновяване на парковото осветление на пл. „Княз Александър Батенберг“

Приключиха дейностите по обновяване на парковото осветление на пл. „Княз Александър Батенберг“, при които изцяло бяха подменени старите лампи в осветителните тела с нови светодиодни /LED/ панели.

Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пенчо Милков и екипа му по отношение работата в ресор „Опазване на околната среда и комунални дейности“ през отминаващата седмица.

Възстановено и подменено с нови LED осветители е външното осветление по ул. „Панайот Хитов“ в участъка от ул. „Цар Асен Първи“ до бул. „Цар Освободител“.

Извършени са ремонтно – възстановителни дейности на осветлението по протежение на покрития пешеходен надлез над бул. „България“, свързващ кварталите „Родина-3“ и „Чародейка“.

Възстановено e неработещо улично осветление на участъци по бул. „България“, бул. „Липник“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Лисец“, ул. „Никола Петков“, ул. „Опълченска“, ул. „Проф. Д. Баларев“, както и по уличната мрежа в с. Николово.

Извършени са ремонтно – възстановителни дейности на външното осветление на места в лесопарк „Липник“ в с. Николово, на кръговото кръстовище по бул. „Цар Освободител“, на пл. „Свобода“ и в околоблоковите пространства на: бл. 46 в кв. „Дружба“ 3, бл. „Ледено езеро“ в кв. „Дружба“ 1, бл. „Потсдам“ 2 в кв. „Здравец – Север“ 2 и бл. „Хъшовете“.

Извършена е подмяна на стари неработещи осветителни тела за улично осветление с нови LED осветители по улици в с. Ново село.

Извършени са текуща поддръжка и възстановяване на нормалната работа на светофарни уредби на кръстовищата на: ул. „Борисова“, бул. „Цар Освободител“ с ул. „Шипка“ и бул. „Липник“ с ул. „Иван Ведър“.

Сподели: