Продължават строителни дейности по текущ ремонт за възстановяване на настилките в градината на пл. „Доктор Мустаков"

Приключиха дейностите по подготовка преди полагане на нова настилка на алеите в градината на пл. „Доктор Мустаков“

Приключиха дейностите по подготовка преди полагане на нова настилка на алеите в градината на пл. „Доктор Мустаков“, предвидени в първия етап от възстановяването и обновяването им. Положен е първи пласт нова асфалтова настилка на прилежащия паркинг и обслужващата улица към бл. „Родопи“ в кв. Здравец – Север 1.

Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пенчо Милков по отношение работата в ресор „Комунални дейности“ през отминаващата седмица.

Извършени са локални ремонти /изкърпвания/ на единични разрушения на настилките по алеи в Лесопарк „Лпнник“ в с. Николово, по подходите и зоните за паркиране в околоблоковото пространство на бл. „403“ в кв. Чародейка – Север и по обходен път, отвеждащ до Регионалното депо за отпадъци и Индустриален парк – Русе.

Извършени са ремонти чрез студено изкърпване със специализирана машина тип „Печматик“ на компрометирани участъци по уличната мрежа в с. Просена.

Подменени бяха счупени и увредени стъклени прегради с нови на спирки от линиите на градския транспорт, ситуирани по бул. „Цар Освободител“ /спирка „Оборище“/, ул. „Св. Димитър Басарбовски“, ул. „Чипровци“, ул. „Николаевска“ и ул. „Никола Петков“.

Положена е хоризонталната пътна маркировка по републикански път I – 5, бул. „България“, бул. „Липник“ и ул. „Потсдам“ и на места, определени за паркиране на автомобили за хора с увреждания по бул. „Цар Фердинанд“, ул. „Войводова“, ул. „Цибър“ и пред бл. „Цитадела“ и бл. „Мара Манева“ в кв. Възраждане.

Сподели: