Приключи дейност за доброволчество в русенското сдружение „Вдъхновение“

Приключи дейност за доброволчество в русенското сдружение „Вдъхновение“

От 15 февруари до 25 март се проведе индивидуалната доброволческата служба на Вихра и Кристиан, които неуморно и с усмивка подкрепиха редица дейности, организирани в периода на тяхната служба.

Освен в регулярните дейности на сдружението, те участваха в подготовката и провеждането на ежегодния конкурс-рецитал „За да я има България“. Помогнаха в процеса на подготовката, като заедно с екипа на конкурса подготвиха награди и реда за провеждане на рецитала. В деня на конкурса подпомогнаха цялостното му провеждане от началото до церемонията по награждаване. Следващ конкурс, в който се включиха беше Международния конкурс за рисунка и фотография, посветен на международния ден на водата. Доброволците бяха част от целия процес на подготовката до награждаването. Регистрираха пристигналите рисунки, подготвиха наградените рисунки и фотографии за изложба и др. Включиха се активно и в емблематичния за Русе Международния фестивал Мартенски музикални дни, при посрещането на публиката преди началото на концертите. Не на последно място, доброволците участваха и в подготовката на събитието „А сега накъде?“ – Изложение на български университети и кандидатстудентски фирми, чийто организатор е Младежки парламент към ОМД. На специална среща на Младежкия парламент Вихра и Кристиан разказаха за възможностите на ЕКС и Еразъм+.

Дейността се реализира от Сдружение „Вдъхновение“ и е част от акредитиран проект в рамките на програма – Доброволчество с номер 2023-1-BG01-ESC51-VTJ-000147607, финансиран от ЦРЧР по програма Европейски корпус за солидарност на ЕК.

Сподели: