Приключи дейност за индивидуално доброволчество по проект „ЕКС в Русе“ на Сдружение „Вдъхновение“

Приключи дейност за индивидуално доброволчество по проект „ЕКС в Русе“ на Сдружение „Вдъхновение“

На 30.11.2020 г. приключи дейност за индивидуално доброволчество по проект „ЕКС в Русе“ на Сдружение „Вдъхновение“, финансиран от ЦРЧР по програма Европейски корпус за солидарност на ЕК.

01.12.2019 беше денят, когато Люси – доброволката в Сдружението, започна едногодишната си доброволческа служба. Основна цел на дейността й бе популяризиране на доброволчеството и възможностите за международна младежка мобилност сред местните младежи. За периода на службата доброволката подпомогна Сдружението при реализиране на местни кампании. Проведе физически срещи с младежи в младежки дом и в няколко русенски училища, спазвайки всички мерки за безопасност, а също така и онлайн срещи в които предоставяше информация за Европейски корпус за солидарност и програма Еразъм+. Инициира и участва в три инфо кампании по време на които информираше млади хора за корпуса чрез информационни материали изработени от нея, облечена в отличителни тениска и шапка, чийто лого отново бе изработено от доброволката. Участва в подготовката на конкурси и фестивали на Младежкия дом. Доброволката участва в изработването на всички рекламни материали за всяко събитие на Сдружение „Вдъхновение“ и младежки дом по време на службата й, включително и информационна брошура за COVID19 и др.

В края на това дълго пътешествие Люси споделя, че извървявайки този път е по-уверена в себе си, преодоляла е бариери и е научила много в личностен и професионален план. Европейският корпус за солидарност е стъпалото за всички млади хора, желаещи да израснат в личностен и професионален план, изпълнявайки доброволческа дейност в своята страна или в чужбина, като подпомагат общностите и хората в Европа. Нужно е само да направите първата крачка.

Сподели: