Приключи изпълнението на проекта „Спорт без граници – преоткрий и развий потенциала си“

Време за прочитане: < 1 мин.

Клуб „Мечтание“ представи този следобед резултатите от проект „Спорт без граници – преоткрий и развий потенциала си“/”Sport without borders – rediscover and develop your potential”. Това стана по време на конференция по повод закриването му. Полина Лъвчиева-Първанова, главен ръководител на проекта, коментира, че са селектирани деца със специални нужди или такива в неравностойно положение с ограничени финансови възможности на семействата, които да развият своите умения по тенис на маса. Оформена е група от 10 – 15 деца от всички училища, след като са проведени няколко открити урока. Сега тече такъв курс на деца и в края на годината ще се картотекират най – добрите.
30 дами тренират безплатно при айкидистите, които усвояват техники от айкидо за самоотбрана. Развита е нова методика. Курсът с дамите продължава, защото не са обхванати всички желаещи. Към него има интерес от организации, които помагат на жени – жертви на насилие. Паралелно с това е създадена и доста силна детска група.

По линия на проекта са проведени тренировъчен лагер в чужбина, айкидо семинар, при тениса на маса са си върнали визити с румънски и турски спортисти. Обучението, започнало през септември и продължаващо до края на януари, е на много високо ниво от професионалисти на световно ниво.

Проектът се реализира по програма „Еразъм Плюс Спорт“. Най – вероятно сдружението ще посети на 30 януари дните, посветени на новото кандидатстване с проекти. Идеята е да се се търсят нови партньори от други държави – ФРГ, Словакия и пр.

В хода на събитието се състоя представяне на METU Aikido Society, Ankara, Turkey, на Asociatia Judeteana De Tenis De Masa Constanta, Constanta с Mioara Sincan, координатор на проекта за Румъния. Дейността си представиха още СКТМ „Дунав“ с треньор Стефан Лъвчиев и СК „Айкикен“ с инструктор Тончо Генов.

Сподели:

Още новини от деня