Приключи конкурсът за рисунка на тема: „Януари“, организиран от ДСБ - Русе

Приключи конкурсът за рисунка на тема: „Януари“, организиран от ДСБ – Русе

Приключи конкурса за рисунка на тема: „Януари“, организиран от ДСБ – Русе.

Получи се силно състезание, в което се включиха:

• 77 участници със

• 77 рисунки от

• 16 населени места (Брезник, Бургас, Велинград, Габрово, Димитровград, Дряново, Ихтиман, Казанлък, Ловеч, Попово, Русе, София, Чирпан, Чифлигарово, Шумен, Ямбол, Ярджиловци), разпределени по групи:

• Група 1 (12 – 18 години) – 55 участници

• Група 2 (19 – 25 години)- 3 участници

• Група 0 (нова – под 12 г.) – 19 участници

От името на организаторите благодаря на:

• всички участници за усилията и сериозното състезание,

• на журито, което се справи с трудната задача да избере най-добрите от добрите;• на всички родители и педагози, които са работили дълго, упорито, последователно и с много желание с децата за да се получат отличните резултати;

• и особено на онези млади участници в конкурса, които ни накараха с отличните си работи да променим регламента на конкурса, добавяйки специално за тях нова група, включваща участници на възраст до 12 години.

Резултатите са както следва:

Първа група

  1. Симона Илиева, 13г. , София

2. Георги Русев, 13 г., София

3. Преслава Бекирска, 12 г. , София

Поощрение – Теодора Цветанова, 14 г., Попово

Група 0

Мариана Бянкова, 9 г. , Шумен

Анна Евтимова,9г.,Шумен

3.Калоян Данаилов, 6 – 7 г., Ярджиловци

Поощрение – Малина Христова, 7 г., Шумен

Група 2

След дълги дискусии, журито реши да не присъжда награди в тази група с аргумента, че тук очакваме сериозни професионални резултати, че виждаме сериозен потенциал в участниците в това издание на конкурса и много искаме да видим догодина същите участници с напълно разгърнати възможности, както разбира се и много по-голяма конкуренция в тази група.

Наградените работи ще публикуваме в сайта на Демократи за силна България – Русе (https://dsbruse.eu/ ).

С гордост обявяваме, че избираме за емблема на конкурса, който решихме да превърнем в традиционен, прекрасната работа на 13 годишната Симона – победител в Група 1.

Моля наградените участници или техните родители да изпратят електронно писмо на г-жа Стефка Русинова на адрес: stefka0305@abv.bg, което да съдържа потвърден пощенски адрес на който да получат чрез пощенски запис наградата си.

Моля един от родителите на наградените непълнолетни участници да разпечата, попълни подпише и изпрати като прикачен файл в електронното писмо и следната декларация:http://dsbruse.eu/files/DeklaraciaRisunka.docx

Взехме решение в периода от 5 април до 5 май 2021 г. да публикуваме периодично, на страницата на ДСБ-Русе (https://www.facebook.com/DSB.Ruse/), по тематични групи всички работи, участвали тази година в конкурса.

С най-добри пожелания за живот, здраве, добро настроение и нови творчески успехи – до следващото издание на конкурса през 2022г.

Поздрави

доц. д-р Иван Станев

председател на Общинската организация на ДСБ-Русе

Сподели: