Приключи първият етап от реализирането на проекта „В музея поиграй, историята опознай!“

Приключи първият етап от реализирането на проекта „В музея поиграй, историята опознай!“

Приключи първият етап от реализирането на проекта „В музея поиграй, историята опознай!“, финансиран от национална програма „ Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул „Културните институции като образователна среда“.

Основната цел на проекта е на учениците да се предостави привлекателна учебна среда за усвояване на знания чрез интерактивен подход и игрови, занимателни, забавни и атрактивни елементи и дейности, насочени към стимулиране на ученето. Дейностите са свързани с провеждане на учебни часове в музея. В продължение на три седмици второкласниците от СУПНЕ “Фридрих Шилер“ имаха възможност да се докоснат до културно-историческото наследство, съхранявано в Регионалния исторически музей в Русе и да научат повече за историята на своя град.

По време на уроците учениците се запознаха с праисторията на нашето селище, рисуваха маски на римски божества, решаваха кръстословици, сглобяваха праисторически съдове, разгледаха музейните експонати, влязоха в ролята на римски легионери и червенски боляри. Втрокласниците с нетърпение очакваха следващата среща с Viktoriya Drumeva, която беше техният водач в пътешествието им в миналото.

През пролетта ще бъде осъществена втората част от проекта, в която третокласниците ще посетят Националния музей на образованието в гр. Габрово.

Пожелаваме им същите вълнуващи и незабравими срещи с българската история!

Сподели:

Още новини от деня