Момичетата на СКБ "Дунав - Русе - 2016" се наложиха днес над БК ""Асеновец" с 80:60

Приключи републиканското първенство за момичета до 12 години, на което домакин бе СКБ „Дунав – Русе – 2016“

Приключи републиканското първенство за момичета до 12 години, на което домакин бе СКБ „Дунав – Русе – 2016“.

„Гордеем се с представянето на нашите деца, които завоюваха престижното второ място след огромно себераздаване през всичките пет дни от надпреварата. Те ни демонстрираха освен сериозно израстване в баскетболно отношение и уникални морално-волеви качества, с които спечелиха доста интересни и завързани двубои. Определено бяхме най-сърцатият тим на турнира и този, който никога не се предаваше.

Това най-явно се олицетворява с полуфиналния ни сблъсък срещу много грамотния и отлично подготвен състав на Рилски спортист Самоков, отбор от една от най-добре работещите школи в България.

След пореден лош старт на мача нашите деца отново се събраха и на полувремето резултата бе равен. Последва постоянна размяна на водачеството, борба за всяка топка и точка за да се стигне до продължение. В него момичетата ни водени от Магдалена Атанасова-Миланова и Руслан Русев надделяха с повече характер и давайки всичко от себе си за поредния значим успех.

Дунав – Рилски спортист 76:73!

На финала се срещнахме с добре познатия ни тим от Светкавица Търговище, отлично селектиран с много високи и здрави момичета. През цялата спортно – състезателна година нямахме победа над тях и сега не успяхме. След поредицата от тежки мачове, изразходвали целия си наличен ресурс от физически и психически сили нашите деца бяха равностойни само през първите 10 минути. След тях отстъпиха инициативата на безспорно най-силния тим на това първенство и спечелиха освен сребърните медали и възхищението не само на нашите фенове, но и на неутралния зрител“, споделиха от русенския клуб.

Сподели: