Примабалерината Станислава Караджова - Пенчева: Докато репетирам за втората премиера на балета “Калиопа” се пренасям в друга епоха!

Примабалерината Станислава Караджова – Пенчева: Докато репетирам за втората премиера на балета “Калиопа” се пренасям в друга епоха!

“Докато репетирам за втората премиера на балета “Калиопа” се пренасям в друга епоха! Нужна е много смелост да се справиш с консервативното мнение на обществото! Да се бориш за любовта си – подобни истории съществуват и в днешно време и с това Калиопа ми е близка.

За мен хореографът Константин Уралски е новатор. Имах възможност многократно да наблюдавам неговата работа по време на репетициите.

Накара ме да погледна на балетното изкуство под друг ъгъл… В неговата концепция движенията не са толкова сложни, а по-скоро се залага на артистичността…

Мисля, че Калиопа всъщност е една щастлива жена!

Срещнала е голямата си любов, преборила се е за нея, което в наши дни не винаги е възможно…

Бих казала, че Калиопа не е измислена, тя е реална! Доказателство, че голямата любов съществува и дори да се появи в неподходящо време, си щастлив да я изживееш!

С Масаки Такада работим заедно вече пет години. Свързва ни както голямото уважение, така и неизчерпаемата любов към балетното изкуство. Това е причината между нас да има синхрон и да се разбираме толкова добре!”, сподели примабалерината Станислава Караджова – Пенчева, която ще видим в ролята на Калиопа по време на втората премиера на едноименния балет по либрето на Александър Малчев и музика на Емил Табаков. Тя ще се състои на 2 април, вторник, от 19 часа на Голямата сцена на Доходно здание!

Сподели: