Пристигна плакетът „Аз гарантирам щастливо детство“ за Сдружение „Смело сърце“

Пристигна плакетът „Аз гарантирам щастливо детство“ за Сдружение „Смело сърце“

Време за прочитане: < 1 мин.
Пристигна плакетът „Аз гарантирам щастливо детство“ за Сдружение „Смело сърце“

Русенското сдружение „Смело сърце“ получи физически отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“, с който беше удостоено за постигнати резултати в грижата за децата и за създаване на условия за пълноценно им развитие през 2020 г.  

Сдружението се включи в конкурса в категория „Устойчиво развитие“ с цялостната си дейност – ежегоден фестивал „Светът е за всички“, детски утра, зелено и синьо училище и не на последно място със създадения през 2016 г., успешно функциониращ и до днес клуб „Майки със смели сърца“.

Конкурсът е на Държавната агенция за закрила на детето. Отличителният знак „Аз гарантирам щастливо детство“ се дава за трета поредна година. Награди и почетни знаци се връчват в четири категории: Устойчиво развитие, Успешна промяна, Значима иновация, Значимо партньорство. Основният критерий, по който се определят отличените, е приносът в грижата за децата. Наградите се присъждат за дейности и инициативи, допринасящи за създаването на условия за пълноценното им развитие.

В деня на големия християнския празник Благовещение, Държавната агенция за закрила на детето връчи за трети пореден път Отличителния знак „Аз гарантирам щастливо детство“. Предвид епидемичната обстановка в страната тържествената  церемония по награждаването се проведе онлайн.

Плакетът Аз гарантирам щастливо детство“вече е в Русе и беше връчен на ръководителя на Сдружение „Смело сърце“ Стойка Панагонова от Галя Атанасова, началник на отдел към Агенцията.

Сподели:

Още новини от деня