марихуана

При полицейска операция вчера са установени 8 лица с наркотици в Русенска област

При полицейска операция са установени 8 лица с наркотици в Русенска област.

При проверка на 25-годишен мъж вчера на пл. Дунав в Русе криминалисти са установили, че той държи в себе си марихуана. Мъжът е предал на полицаите 5 грама от наркотичното вещество. Последвало е претърсване в жилището му, където е открита и иззета електронна везна. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354а, ал.3 от НК.

На 3 януари около 21:45 часа при обход в района на ж.к. „Дружба“ в Русе екип на полицията е извършил проверка на мъж от гр. Мартен, при която е установено, че той държи в джоб свитък от станиол съдържащ суха тревна. Той обяснил, че съдържанието е марихуана с приблизително тегло около 0.5 грама. Случаят е документиран и по него е започната работа като е образувана преписка, с оглед данни за престъпление по чл. 354а ал. 1 от НК.

При проверка в дома на 39-годишен мъж в Русе вчера полицаи от Второ РУ са установили, че той държи наркотици. В жилището са били намерени и иззети електронни везни, сгънато хартиено листче с бяло кристално вещество, реагиращо положително на метамфетамин, друго сгънато метално фолио също с бяло кристално вещество, дървена кутийка, съдържаща също бяло кристално вещество, както и други вещи. По случая е образувано бързо производство по описа на Второ РУ за престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК.

Други двама с наркотици са заловени от служителите на реда при проверки на 3 януари. В 27-годишен полицаите са установили кристалообразно вещество, което при направения полеви наркотест е реагирало положително на метамфетамин. Станало е ясно, че той е закупил веществото от друг русенец на 28 години, който е предал на служителите на реда два пакета  от алуминиево  фолио, съдържаши  кристалообразно вещество, реагиращо положително за метамфетамин. По този случай също е започнато бързо производство.

Вчера на бул. Гоце Делчев в Русе полицаи са спрели и извършили проверка на 29-годишен русенец, който имал в себе си свитък алуминиево фолио с бяло кристално вещество, за което заявил, че представлява метамфетамин. Станало ясно, че го е закупил от русенец на 31 г. и при проверка на адреса му са открити около 5 грама бяло кристално вещество, реагиращо положително на метамфетамин. По случая е  започнато бързо производство.  

Вчера в 20:05 часа на бул. Липник в Русе в хода на извършване на полицейска проверка на лек автомобил „Ситроен“ с русенска регистрация като водач е установен 24-годишен мъж. При полицейските действия е станало ясно, че той има наркотици в колата и доброволно е предал на служителите около 15 грама марихуана. По случая е образувано бързо производство.

Сподели: