съдебна-палата-площад-свобода-Часовника

Пробация за неправомерна продажба в Русе на фалшиви маркови облекла за над 55 хил. лева

Р. А. А. се призна за виновна и сключи споразумение за прекратяване на наказателното
производство с Районна прокуратура – Русе. Тя е осъществила престъпление по чл. 172б, ал.1 вр. с чл.2, ал.2 от НК. На 18.05.2022 г. в гр.Русе, без съгласието на притежателите на изключителното право върху търговските марки за клас 25 по МКСУ / Международна класификация на стоките и услугите/, за „Palm Angels“ и „Dolce&Gabbana“ – DOLCE&GABBANA Trademarks S.r.l., IT, за
„Dsquared2“ – „DSQUARED2 TRADEMARKS LIMITED“ Люксембург, използвала в търговската си дейност без правно основание марките „Palm Angels“, „Dolce&Gabbana“ и „Dsquared2“, като съхранявала с цел предлагането на стоките с този знак за продажба (по смисъла на чл. 13, ал. 2, т. 2 от Закона за марките и географските означения- „предлагането на стоките с този знак за продажба или пускането им на пазара, или съхраняването им с тези цели… „), а именно – 2 бр. тениски с къс ръкав с марката „Palm Angels“, 4 бр. тениски с къс ръкав с марката „Dolce&Gabbana“, 89 бр. тениски с къс ръкав, 10 бр. ризи с дълъг ръкав, 11 бр. шапки, всички с марката „Dsquared2“, на обща стойност 55 007,00 лева, носещи посочените марки, обект на това изключително право.

Районният съд в Русе определи наказание „Пробация“ при следните пробационни мерки: На основание чл. 42а, ал.2, т.1 от НК – „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ за срок от 1 година и 4 месеца при периодичност за явяване и подписване на обвиняемата пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице 2 пъти седмично. На основание чл. 42а, ал.2, т.2 от НК „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“ за срок от 1 година и 4 месеца.

Сподели: