Проблемите на домашното насилие ще обсъждат в Русе

На 19 април ще се проведе семинар на тема „Координационен механизъм за помощ на пострадали от домашно насилие“. Това е двадесет и петото събитие, организирано от фондация „Асоциация Анимус“, която през 2016 година стартира национална инициатива за популяризиране и подобряване на Координационния механизъм за помощ и подкрепа на пострадалите от домашно насилие. Инициативата се осъществява с подкрепата на еврокомисаря по въпросите на цифровата икономика и общество г-жа Мария Габриел и е в контекста на обсъжданите нужди от законодателни промени в областта на насилието над жени и домашно насилие, както и необходимостта от подобряване на подкрепата на жертвите на домашно насилие.

Основен организатор е фондация „Асоциация Анимус“, която е неправителствена организация и работи в подкрепа на деца и семейства в риск, като в продължение на повече от 20 години развива иновативни социални услуги, кампании за лобиране и застъпничество, а също и широка превенционна дейност.
Съорганизатор на събитието за област Русе е сдружение „Център Динамика“, организация, работеща в подкрепа на жени и деца, пострадали от домашно насилие на територията на региона. Инициативата се осъществява и със съдействието на Областна администрация Русе.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"