апартамент

Проблеми в апартамент под наем и как да се справим с тях

Проблеми в апартамент под наем – полезна статия за наеметалите

Току-що имах възможност да видя новия апартамент под наем на моя приятелка и не всичко беше „розово“.

Реално тя има малка кухня в апартамента си.

Но това е най-малкият й проблем. Стените бяха много грапави и трябваше да се шпакловат и да се пребоядисат, защото бяха с ужасен зелен цвят. Гадно зелено…
И да се върнем към кухнята. Във всеки апартамент под наем, кухнята е важна, тя трябва да е удобна.. Често обаче има кухненски проблеми.

Съвет – проверете електроуредите в кухнята, често те са под всякаква критика, например в кухнята на моята приятелка не работеше фурната на печката. Няма огромен стимул за наемодателя да модернизира уредите всеки път, когато се появи нов модел, така че може да сте с грозен хладилник.

Банята в този апартамент под наем е прилична – по-скоро е без влага и мухъл.

Най-важно е да има работещ бойлер, крановете да не текат. Така че да може да се ползва помещението лесно и ефективно.
Може да си помислите, че за банята ще са необходими скъпи и постоянни ремонти, за да промените пространството, но има много неща, които може да направите за кратко време, за да добавите място за съхранение или да покриете грозна или счупена плочка.

И така – създайте свой облик на апартамента си под наем с цветни аксесоари – възглавници, картини, фигурки…. Започнете да търсите такива и скоро ще имате свой уникален стил, в подобен случай, все едно живеете в чуждо жилище като натрапници.

Тайната тук е да научите как (временно) да скриете онова, което мразите.

Ако установите, че някои осветителни тела във всекидневната са грозни – сменете ги. Или си сложете настолни лампи. Осветлението от тях е по-добре за атмосферата в един апартамент под наем.

Само защото не разполагате с двор, не означава, че не може да си насладите цветята. Може да си сложите на перваза на прозореца растения в саксии и ако сте с тераса, то тя може да е като мини градинка.

Известно е, че апартаментите под наем не са идеални, но пък е важно да се преценят всички дефекти и да се оправят бързо с минимум средства.

И важна е цената – трябва да има съответствие между качество и цена. Често собствениците неглeжират проблемите и това излиза скъпо за наемателите.Съвет – всеки ремонт или подобрение в апартамента под наем се договаря и се прави отстъпка от договорената цена за наема.

Сподели:

Още новини от деня