одмвр русе лого полиция мвр

Проведена е специализирана операция за противодействие на битовата престъпност в Русенска област

На основание заповед  на директора на ОДМВР – Русе, съгласувано с Окръжна прокуратура – Русе, за времето от 06:30 часа до 17:30 часа на 10 юли бе проведена поредната специализирана полицейска операция на областната дирекция на МВР по противодействие на битовата престъпност.  

В акцията взеха участие служители от Първо и Второ РУ, отдел „Охранителна полиция“, секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“  при ОДМВР-Русе. Действията са реализирани на територията на гр. Русе и близки населени места в  областта.

В хода на операцията са извършени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия във връзка с регистрирани криминални деяния, установяване на лица, съпричастни към извършени престъпления и други закононарушения, незаконна сеч на дървесен материал, спазване на режима за употреба и съхранение на огнестрелни оръжия и боеприпаси по реда на ЗОБВВПИ, държане на акцизни стоки без надлежно разрешително и др.

По време на спецакцията на изградени КПП са проверени 92 МПС; съставени са 7 акта /АУАН/ и 21 фиша за констатирани нарушения по ЗДВП. Издирени са 3 лица – обявени за „местно издирване“ и 1 лице с „влязла в сила присъда“. Извършени са проверки в землищата на няколко села за незаконна сеч, като не са установени нарушения. Проверени са няколко хотела и места за настаняване, в които също не са установени нарушения, както и издирвани лица.

Проверени са 4 имота, за които са постъпили данни, че е възможно собствениците да държат акцизни стоки без бандерол и наркотични вещества, но на въпросните адреси не са открити такива.

Извършени са проверки относно спазване на режимите за придобиване, съхранение, носене и употреба на огнестрелни оръжия и боеприпаси за тях, съгласно ЗОБВВПИ, в бази на фирми и техни звена за самоохрана, както и на няколко физически лица. От контролните органи не са констатирани нарушения и нередности. За всички проверки са изготвени констативни протоколи.

Проверени са търговски обекти – хранителни магазини, снек-бар, пунктове за вторични суровини и заложни къщи. Нарушения не са констатирани.

При полицейските действия по време на операцията е разкрита една кражба от апартамент, като са заловени двама мъже на 35 и 38 г. Установен е един случай за притежание на наркотици. Полицаите са работили и по жалба на фирма, предоставила два автомобила на лизинг на русенец, който е нарушил условията на лизинга и от фирмата не могат да открият въпросния мъж и колите. В рамките на деня криминалистите са установили едната кола и купето на другата.  

Действията на служителите на ОДМВР – Русе по противодействие на битовата престъпност продължават. 

Сподели:

Още новини от деня