В Русе започва работа програмата „SOS РОДИТЕЛИ“

Проведени са 3 психологически консултации на родители, които имат съмнение, че децата им употребяват психоактивни вещества по индикативната програма „SOS родители“

Проведени са 3 психологически консултации на родители, които имат съмнение, че децата им употребяват психоактивни вещества по индикативната програма „SOS родители“.

Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пенчо Милков и екипа му по отношение работата в ресор „Социални дейности, здравеопазване и транспорт“ през отминаващата седмица.

Експерти от Превантивно – информационния център проведоха 7 сесии по Националната програма „Кодово име „Живот“ със 130 деца от V клас на ОУ „Отец Паисий“ и ОУ „Любен Каравелов“, в V клас на Националното училище по изкуствата „Проф. В. Стоянов“ и в VI клас на Спортно училище „Майор А. Узунов“ по темите „Влияние на средата“, „Правила на групата. Емоции и чувства“ и „Общуване“.

Експерти от Превантивно – информационния център проведоха сесия по Националната програма „Предпазване на младите хора от престъпления“ в XII клас на Средното духовно училище.

Сподели: